duminică, 7 octombrie 2018

Ghid inutil de stil - varianta de 10




          Cele mai frumoase momente le petrecem fără haine – așa e o vorbă. Eu sunt de acord, dar sunt anumite momente petrecute fără haine în care nu ajungi dacă nu ești îmbrăcat bine. Ironic, nu? Care sunt cele mai bune articole de îmbrăcăminte care te ajută să petreci momente frumoase în pielea goală? Ei bine, am făcut o listă cu ele. Fetelor, băgați la dulap, băieți, băgați la cap!

          1. Rochiile
Știți, desigur, sunt acele articole de îmbrăcăminte pe care 49,6% dintre bărbați (statistică oferită de GOL – Grupul de Observație a Lălâilor) le confundă cu fustele. Pentru a elimina confuzia, fustele încep de la talia femeii și rochiile încep de mai sus. Acum că am lămurit chestiunea aceasta arzătoare, să vă explic de ce o rochie elegantă este atât de importantă pentru o femeie și de ce bărbaților le plac atât de mult.




Serios, trebuie să vă explic? Nu v-ați uitat la poze și pe link? Dacă îmi cereți vreunul sau vreuna o explicație, îmi dau demisia din funcția de scriitor leneș de blog. Am zis.

           2. Șosetele

Am o obsesie mai veche cu șosetele, fiindcă îmi plac foarte mult și consider că sunt nedreptățite ca articole de îmbrăcăminte. O șosetă frumoasă atrage atenția asupra minunăției unei glezne feminine. O șosetă albă și un pantalon de culoare închisă atrage atenția unei femei că bărbatul care le poartă nu are stil. Cât de multe transmite o șosetă! Cât de mult le urăsc pe cele cu degete!  O femeie cu șosete cu degete e la fel de sexy ca Marilyn Monroe acum. Adică moartă. Și prefăcută într-o grămadă de oase.

           3. Cămașa

Dacă este purtată de un bărbat, comunică faptul că e om serios și matur, că e un corporatist zelos, că merge la interviu sau se duce la nuntă. Dacă e purtată de o femeie, comunică faptul că nu are deloc sâni, că are cei frumoși sâni, că e corporatistă dedicată sau, dacă poartă cămașa lui, că el trebuie să o iubească până la rupere. A cămășii rupere, adică. Da. Oh! OK, să trecem la următorul subiect.

          4. Ghete

Băieți, pe lângă faptul că ghetele nu te ajută prea tare să ajungi în pat cu o femeie, trebuie precizat însă că sunt foarte utile când e frig sau ploaie. Vrem să iubim și când plouă sau e frig și nu vrem să facem asta cu nasul plin de muci, cu degetele de la picioare murate sau degerate. Ele sunt, deci, articole de încălțăminte foarte utile, care ne protejează și ne oferă confort, iar dacă sunt și frumos lucrate și asortate atrag atenția asupra stilului personal. În cazul femeilor, acest articol poartă numele de ”ghetuțe”. Întotdeauna ”ghetuțe”, nu altfel. Nu faceți gafe, băieți! E adevărat, la fel se numesc și când le poartă copiii, dar despre asta într-un articol următor.

          5. Pantofii cu toc

Second best-seducer în garderoba feminină, pantofii cu toc sunt unele dintre cele mai puternice stimulante de imaginație pentru bărbați. Pun în evidență picioarele și conduc imaginația către zonele cele mai ascunse ale femeii. Sunt dirijori, antrenori de dezvoltare personală (dezvoltă o întreagă persoană sau doar părți ale acesteia), tonifianți, agenți eficienți de circulație sangvină, uneori catalizatori de hernie de disc. Astea toate înseamnă pantofii cu toc.



         6. Pantalonii

Fie că sunt scurți sau lungi, albi sau colorați, de stofă sau de blugi, pantalonii îi ajută pe bărbați să nu iasă în lume în chiloți. Femeilor le pune fundul în evidență. Am ratat vreunul dintre avantajele lor? Mmm... nu cred.

        7. Fusta

După cum prea bine știm cu toții, fusta are cea mai mare eficiență când e scurtă. Cât de scurtă și cum de scurtă – asta înseamnă să ai stil. Când e lungă, ei bine, asta ajută la întreținerea conversației. La fel ca în teorema banilor și a fericirii, fusta lungă nu stârnește conversația, dar o întreține. Ceea ce, să recunoaștem, e un lucru foarte bun. Fustelor le crește înzecit valoarea dacă se ridică ușor sau cad - asta se numește Teorema 2 Sexual-Gravitațională . Despre Teorema 1 într-un alt articol următor.

        8. Tricoul

Se poartă când e cald sau faci sport. Uneori, când e Casual Friday la birou. Când porți sutien, potențează efectul sutienului, când nu porți sutien potențează croiala pantalonului bărbătesc. De aceea, mai sunt numiți și potențiatori de forme.

       9. Pălăria

Pălăriile sunt cunoscute pentru utilitatea lor marginală și pentru Audrey Hepburn. Pentru femei sunt cel puțin la fel de greu de asortat ca o geantă plic. Dacă reușesc însă, întorc capetele. Mai era ceva, dar am uitat. Ah, da, bărbații sunt foarte sexy cu pălărie, când merg la un carnaval și trebuie să întruchipeze bărbați fatali ai anilor `40-`50, că în rest nu le poartă.

                                      Fotografie din arhiva personală care demonstrează cele de mai sus.

        10. Pulover

Un alt articol din sfera utilă, puloverul își demonstrează aspectul atrăgător când este subțire și mulat pe corpul femeii și când trece puțin de încheietura fragilă a mâinii ei. Pentru bărbații cu burtă e util, dar total neindicat. Dacă aveți burtă, vă e frig și ieșiți cu o femeie, luați și voi un tricou larg și o geacă de fâș, la naiba. Nu știu, mă, e greu la voi ăștia cu burtă. Mai bine axați-vă pe celealte articole din lista asta. Cu siguranță pentru voi o rochie sau un pantof cu toc sunt mai indicate decât un pulover. Nu mi-o luați în nume de rău, eu încerc să vă ajut.

       Acest articol pare un pamflet și vă rog să-l luați pe alocuri în serios. A fost scris pentru Superblog 2018 și perfect inspirat de answear.ro.                

Un comentariu:

Andreea spunea...

Excelent ghidul, multumesc pentru postare!