joi, 3 octombrie 2013

Dor cu aripi zdrentuite

  
A fost odata o poveste care a inceput cand vantul nu apucase inca sa zbiceasca lutul ud al Pamantului abia creat. Povestea nu s-a terminat nici acum si continua pana la sfarsitul veacurilor. 
Intr-un ungher zacea, la inceput ud si slab, dorul. Avea aripi negre, zdrentuite, inca slabe. Era neajutorat. Cand primul om l-a vazut a vrut sa il omoare, ca sa ii crute suferinta. Dar i s-a facut mila de el si l-a luat sa il inchida in casa lui ca sa nu sufere afara in vant si soare aprig. Dorului ii placea la nebunie sa se cuibareasca langa om, pe piept. Era ca o pisica, se dezmierda, sfaraia si torcea pe pieptul lui. Dar fiind un dor magic cu cat se prelingea mai mult pe pieptul omului ii facea acestuia doua gauri unde statea cu ghearele lui. Si gaurile cresteau pe zi ce trecea. Cand a fost indeajuns de mare si omul a slabit putin nu mai avea nici un loc in casa lui. Se plimba ca o naluca fara sa stie de ce si unde. Haladuind, omul a ajuns pe marginea unui rau unde l-a furat somnul. Un sarpe s-a apropiat, s-a bagat in pipetul omului a furat un os si a vrut sa fuga cu el la stapanul sau. Cum cine ? Dracul. Un os din trupul omului era foarte valoros pentru Diabolicenia sa si ar fi putut sa stapaneasca Pamantul cu ajutorul lui. Dar miselul sarpe vrand sa treaca raul a pierdut osul in apa. Caci Dumnezeu veghea. Si din osul omului, din apa s-a ridicat mandra femeie, cu par balai. Femeia s-a apropiat de barbat si i-a acoperit ranile din piept cu pieptul ei. Se inchise rana barbatului si femeii ii crescura sanii in locurile de pe pieptul ei cu care astupase rana barbatului. De atunci au si barbatii si femeile sani, barbatii au niste rani vindecate si inchise cu un sfarc, insa. 

Plecara cei doi inapoi caci barbatul, vindecat vroia sa se intoarca la casa sa. Dorul il astepta si fu tare necajit cand vazu femeia. Caci femeia statea lipita de trupul barbatului si el nu mai avea unde sa se cuibareasca. Si a plecat dorul in lume. A plecat sa gaseasca un piept gol de barbat sau de femeie in care sa se cuibareasca. Din cand in cand mai gaseste pe cate cineva si il seaca de puteri. Dar nimic nu e ca la inceput si Dorul alearga sa se stabileasca undeva, caci toti cauta sa il alunge si sa il omoare. Nu s-a potolit nici acum . S-o potoli la Sfarsit, cand il va imbratisa Domnul. Dar pana atunci va mai curge multa apa pe acest pamant.

Niciun comentariu: